Voor wie is DEEL?

Voor wie is DEEL?

DEEL is voor buurtbewoners die het niet noodzakelijk vinden om voertuigen zoals een auto, Birò of elektrische bakfiets te bezitten. Maar die wel graag de luxe willen hebben van een gevarieerd aantal voertuigen voor de deur. En die deze voertuigen graag direct beschikbaar willen hebben, mochten ze spontaan beslissen eropuit te gaan.

Met DEEL loop je naar buiten en kies je uit verschillende voertuigen: een kleine auto, een ruime auto, maar ook een (bak)fiets (al dan niet elektrisch), een Birò of een Carver. Als bewoner kun je een coöperatie opzetten waarmee je lid kunt worden van DEEL.

Voordelen van een DEEL-coöperatie:

  • Verschillende soorten en maten voertuigen voor (veel) minder geld dan een eigen voertuig
  • Een gereserveerde plek voor elk voertuig; nooit meer zoeken, altijd vlakbij
  • Voor elke rit het meest praktische voertuig
  • Altijd een voertuig beschikbaar, per direct te reserveren
  • Veel voordeliger dan huurauto’s (‘deelauto’s’)
  • Goedkoper dan een eigen auto
  • Samen met de andere leden zelf de voertuigen uitkiezen die jullie willen gebruiken
  • Duurzame stap in mobiliteit

 

Wat kost DEEL?

Voor de bewoners zijn de maximale tarieven voor een auto 25 cent per km en 3 euro per uur. Exclusief eventuele brandstof of elektriciteit. Brandstofkosten liggen gemiddeld rond de 14 cent per kilometer. Opladen kost gemiddeld 6 cent per kilometer. De meeste voertuigen zullen goedkoper zijn dan de bovengenoemde tarieven.

NB. In bovenstaande kosten zijn de aanschafkosten voor het voertuig /het voertuigenpark verwerkt. Als een coöperatie liever kiest voor kostbare voertuigen zoals luxe auto’s kunnen de kosten per uur en per km ook hoger uitvallen dan de bovengenoemde maxima.

Rekenvoorbeeld van het mogelijke financiële voordeel per jaar ten opzichte van het hebben van een eigen auto.

Ja! Ik wil DEELnemen! Wat moet ik doen?

Stuur ons een bericht en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen om je te helpen de eerste stappen te zetten.

Neem contact met ons op!