Voor wie is DEEL

Voor wie is DEEL?

DEEL is iets voor bewoners die graag goedkoper uit willen zijn, meer ruimte in hun straat willen creëren en het slim en leuk vinden auto’s (en eventueel ook andere voertuigen) te delen met hun buren. In coöperatief verband, zodat ze zelf de touwtjes in handen hebben.

“Coöperatief delen” betekent dat je samen met je buurtbewoners lid bent van je eigen lokale coöperatie. De coöperatie least de voertuigen die jullie zelf kiezen.  Zo heb je als lid de luxe van een gevarieerd aantal voertuigen voor de deur. Bij private lease heb je één voertuig tot je beschikking; bij coöperatieve lease heb je “vijf voertuigen voor de prijs van een halve”.

DEEL is er om bewoners te helpen bij het oprichten van hun eigen lokale coöperatie.

Wat kost delen via een lokale coöperatie?

DEEL biedt een rekenmodel aan dat je als lokale coöperatie kunt gebruiken om de kosten over de voertuigen die je least te verdelen. In dit model gaan we uit van maximum prijzen. Bij de eerste groep bewoners die deelt in Den Haag zijn de maximum prijzen als volgt:

  • Prijs per uur: 2,60
  • Prijs per uur bij abonnement van 100 uur:  1,30
  • Prijs per werkdag per maand (1 vaste dag per week een auto van 7 tot 19uur): 30 euro
  • Tussen middernacht en 7 uur ‘s ochtends: 0,00 euro (gratis)
  • Prijs per kilometer inclusief brandstof:
    – Nissan Leaf 0,26 eurocent
    – Volkswagen up: 0,23 eurocent

Je kunt met elkaar afspreken dat je wilt dat dit je maximum prijzen zijn. Je kunt met elkaar overeenkomen welke voertuigen je wilt leasen, en hoeveel. Daaruit volgt een bedrag dat de leasemaatschappij elke maand wil ontvangen van de lokale coöperatie.

DEEL helpt door te analyseren hoeveel buurtbewoners je nodig hebt om de gekozen voertuigen genoeg te bezetten zodat jullie samen het leasebedrag kunnen betalen. Wij vragen alle bewoners hun gebruik in te schatten en leggen die inschattingen naast elkaar; zo kunnen we precies zien hoeveel voertuigen nodig zijn en wat ieders individuele kosten zullen zijn.

Rekenvoorbeeld van het mogelijke financiële voordeel per jaar ten opzichte van het hebben van een eigen auto.

Ja! Ik wil DEELnemen! Wat moet ik doen?

Stuur ons een bericht en wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen om je te helpen de eerste stappen te zetten.

Neem contact met ons op!