Wat doet DEEL

DEEL helpt bewoners een slim wagenpark opzetten, lease en/of koop. Daardoor kan openbare ruimte vrijkomen om opnieuw in te richten voor bijvoorbeeld groen en recreatie. DEEL helpt de behoeften in kaart te brengen, zodat de juiste voertuigen gekozen worden. Denk aan een kleine auto, een ruime auto, maar ook een elektrische fiets, een bakfiets, een Birò of een Carver.

De bewoners richten een coöperatie op om deze groep voertuigen te beheren. Voor de oprichting en het beheer van de coöperatie levert DEEL alle benodigde stukken en ondersteuning. Daarnaast levert DEEL een uitgewerkt rekenmodel waar elke coöperatie vervolgens zelf mee aan de slag kan.

Hoe werkt DEEL?

Stel je bent enthousiast en wilt graag aan de slag met het oprichten van een eigen coöperatie. Dan kun je op zoek gaan naar buurtbewoners die graag met je meedoen. In sommige plaatsen is DEEL al actief en hebben we ondersteuning van de gemeente, zoals bijvoorbeeld het geval is in Den Haag. Dat betekent dat DEEL je kan helpen met het vinden van aspirant-leden. Neem contact met ons op om te kijken of jouw gemeente al voor DEEL heeft gekozen.

Voor een goed werkende lokale coöperatie zijn meestal minimaal 15 deelnemers nodig. Als je een groep aspirant-leden hebt van 15 of meer personen, kan er worden gestart met het in kaart brengen van de wensen van de groep. Dit doet DEEL voor je.

DEEL levert een advies, maar de voertuigen worden door de leden uitgekozen. De prijzen worden door de leden bepaald en de standplaatsen van de voertuigen worden eveneens door de leden uitgekozen.

DEEL levert op basis van de keuzes van de aspirant-leden een uitgewerkt rekenmodel om de kosten in kaart te brengen. Elk lid kan zien wat zijn beoogde gebruik gaat kosten.

Eindresultaat is een lokale coöperatie met een voertuigenpark op maat van de deelnemende buurtbewoners. Zij hebben altijd een voertuig tot hun beschikking, dat met de app direct gereserveerd en geopend kan worden.