HEVA / COPERDEELT

 

Welkom bij de Heestervalk DEELt! en CoperDeelt. Sinds 1 januari 2022 zijn wij opgenomen in de Coöperatie BomenbuurtDeelt, met het idee te groeien en dan zo mogelijk aan het eind van 2023 weer  als coöperatie verder te gaan.

Toekomst

Een DEEL coöperatie voor de buurten die direct aansluiten op de Copernicusstraat/laan, tussen Laan van Meerdervoort en de Weimarstraat. Nu nog HeVa- en Coperdeelt. Straks een coöperatie onder één naam.

Geschiedenis.

Coöperatie CoperDeelt U.A. is opgericht in 25-01-2019. Het gebied van de  coöperatie is omgeven door de Laan van Meerdervoort, Regentesselaan, Weimarstraat en de Beeklaan. CoperDeelt is begonnen met één elektrische auto. Groeien binnen de wijk was moeilijk in Coronatijd. Vandaar dat we begin 2022 opgenomen zijn in de Coöperatie BomenbuurtDeelt. Dit geeft ons de mogelijkheid van meer auto’s gebruik te maken en te groeien buiten ons voormalig gebied. De Coöperatie CoperDeelt is niet opgeheven maar slaapt zogenaamd even om daarna weer tot leven gewekt te worden. 

 HeVaDeelt is in september 2020 gestart met een leuke club buren om te autodelen. De wijk is begrenst door de Weimarstraat, de Beeklaan, de Laan van Meerdervoort en de Goudenregenstraat. Binnen dit gebied zijn we de afgelopen jaren hard gegroeid. Om zowel de BomenbuurtDeelt als onze eigen groep te laten groeien zijn we in 2021 opgenomen in de toen al bestaande groep BomenbuurtDeelt. Op dit moment delen we met 66 huishoudens 9 elektrische auto’s. Eind 2023 gaan HeesterValk en CoperDeelt samen verder als 1 coöperatie.

Hier vind je allerlei info over dé buurtcoöperatie in deze wijk.

Toekomst :

Het doel van de samenwerking BomenbuurtDEELt en HEVA/CoperDeelt is te groeien en als beide coöperaties groot genoeg zijn weer te splitsen. Doel is een groep die groot genoeg is voor minstens 5 deelauto’s om een flexibel autogebruik mogelijk te maken. De reeds opgerichte Coöperatie CoperDeelt kan dan weer als aparte coöperatie functioneren.

Meld je aan als je binnen ons gebied graag ook coöperatief wil autodelen met buurtgenoten.

ONZE BUURTAMBASSADEURS

HeVa : Eline Keus

Wil je meer info over onze buurtcoöperatie? Mail Eline gerust! elineisdeel@gmail.com.

CoperDeelt : Kees Spendel

Wil je meer info over onze buurtcoöperatie? Mail  Kees gerust! kees@coperdeelt.nl

www.coperdeelt.nl  De slapende coöperatie. 

ONZE AUTO’S