.

EEN PROBEERPERIODE IN 2,5 MINUUT UITGELEGD DOOR WALTER

 

WAT IS EEN PROBEERPERIODE?

 

Je wil autodelen samen met je buren wel proberen, maar je niet direct commiteren aan de verantwoordelijkheden van een buurtcoöperatie voor langere tijd. Dan is de probeerperiode echt wat voor jou!

Een halfjaar maak je gebruik van alle voordelen, en krijg je inzicht in hoe jij en je buren zelfstandig een buurtcoöperatie kunnen runnen. Past het helemaal bij je? Dan zet je na een halfjaar een krabbel onder je buurtcoöperatie overeenkomst!

Woon je in Den Haag? Dan kun je gebruik maken van deze subsidieregeling.

Neem voor de voorwaarden van een bestaande buurtcoöperatie contact op met de lokale buurtambassadeur. De gegevens vind je op de pagina van de coöperatie.

Is er nog geen coöperatie in jouw buurt? Kijk dan of jouw gemeente een regeling heeft om probeerperiodes mogelijk te maken en meld je aan als buurtambassadeur. Is deze regeling er nog niet? Meld je dan aan als stadsambassadeur!

WAT VOOR AUTO RIJ JE IN DE PROBEERPERIODE?

 

 

Wil je naast de geweldige Renault Megane ook een andere elektrische auto uitproberen, dan bekijken we de mogelijkheden! 🙂

WAT IS HET VERSCHIL MET EEN ZELFSTANDIGE COÖPERATIE?

Een onafhankelijke buurtcoöperatie heeft een bestuur, een ledenraad en least zelf auto’s. Daarvoor moet je dus ook samen kapitaal opbrengen. Een buurtcoöperatie kán bij DEEL aangesloten blijven. Hiermee wordt het heel simpel om bijvoorbeeld de persoonlijke ritten te facturen aan alle buren of de scherpste leasecontracten te krijgen.

Bij een probeerperiode gebruik je auto’s die DEEL voor jouw groep least waardoor jouw groep buren geen kapitaal nodig heeft. Je moet natuurlijk wél zelf je uren en kilometers (en boetes ;P) betalen. In deze 6 maanden begeleiden we de groep buren in het worden van een zelfstandige buurtcoöperatie. Kom jij als nieuwe buur bij al een bestaande buurtcoöperatie, dan kun je ook een probeerperiode voor 6 maanden krijgen.  

WAT ZIJN DE KOSTEN?

WAAROM IS VOORAF EEN RITANALYSE NODIG?

Wij willen zo min mogelijk blik dat stilstaat op parkeerplaatsen bij jou in de straat, zodat we daar in de plaats misschien wat moois kunnen neerzetten. Daarom moeten de buren in een buurtcoöperatie rijgedrag hebben dat op elkaar aansluit, zodat de (liefst elektrische) leasebakken zo optimaal mogelijk gebruikt worden.

Om zo’n ideale groep bij elkaar te brengen hebben we een analyse van jouw ritten nodig. En zo rekenen we ook uit wat je maandelijkse voorschot is! Eén ding is zo klaar als een klontje: DEELen is goedkoper dan een eigen auto, ook als je een oud barrel rijdt! 🙂

WETEN WAT JE KOSTEN ZIJN? BEREKEN JE RITANALYSE IN 6 STAPPEN.

MEEST GESTELDE VRAGEN VOOR DE PROBEERPERIODE

DEELNEMERS GINGEN JE VOOR

 

RESERVEER JE PLEK VOOR EEN PROBEERPERIODE BIJ JOU IN DE BUURT

RESERVEER JE PLEK VOOR EEN PROBEERPERIODE BIJ JOU IN DE BUURT

OF MELD JE AAN VOOR EEN INFO AVOND