Kosten

Wat kost een lokale coöperatie?
Lid zijn van een lokale buurt coöperatie kost niks. Het aantal leden van de coöperatie, de keuze van de voertuigen en het gebruik ervan, bepalen de prijs per uur en per kilometer.  

Wij raden aan met elkaar af te spreken dat je als coöperatie een maximumprijs bepaalt en genoeg leden verzamelt om daaronder te blijven. De eerste coöperaties in Den Haag hebben de volgende maximale all-in-prijzen, waar alle kosten in zijn verwerkt, dus ook die van elektriciteit, eventuele benzine en onderhoud.

  • Prijs per uur: 2,60
  • Prijs per uur bij abonnement van 100 uur: 1,30
  • Prijs per vaste werkdag per maand (1 vaste dag per week een auto van 7 tot 19 uur): 30 euro. *Rijd je dus bijvoorbeeld drie vaste dagen per week naar je werk, dan betaal je 90
  • Tussen middernacht en 7 uur ‘s ochtends: 0,00 (gratis)
  • Prijs per kilometer inclusief brandstof:
    – Grote auto 0,26
    – Kleine auto: 0,23 

Let op: Doorgaans blijf je als lid van de coöperatie onder deze prijzen. Het zijn echt ‘maximum’ prijzen. Hierdoor valt het vaak enkel mee:)

Elke bewoner die lid wordt van zijn of haar eigen buurtcoöperatie, maakt een inschatting van zijn of haar maandelijkse gebruik. Op basis daarvan wordt door DEEL een maandelijks voorschot berekend, dat je vooraf betaalt aan je buurtcoöperatie. Hiermee kan de coöperatie de leasemaatschappij vooruit betalen. Aan het eind van elk half jaar, worden de voorschotten die je hebt betaald vergeleken met je daadwerkelijke gebruik en kosten.

Heb je meer gereden dan je inschatte? Dan betaal je iets bij. Heb je minder gereden? Dan krijg je geld terug. Je betaalt alleen voor je daadwerkelijke gebruik. Het werkt in die zin hetzelfde als bij je energierekening.