.

WAT KOST MEEDOEN MET EEN BUURTCOÖPERATIE?

 

Lid zijn van een buurtcoöperatie kost niks. Het aantal leden van de coöperatie, de keuze van de voertuigen en het gebruik ervan, bepalen de prijs per uur en per kilometer.  

WAT KOST RIJDEN?

 

Wij raden aan met elkaar af te spreken dat je als buurtcoöperatie een maximumprijs bepaalt en genoeg leden verzamelt om daaronder te blijven. De meeste buurtcoöperaties in Den Haag zijn begonnen met de volgende maximale all-in-prijzen, waar alle kosten in zijn verwerkt, dus ook die van elektriciteit, eventuele benzine en onderhoud. Deze prijzen zijn gelijk aan de prijzen van onze Probeerperiode.

Tarieven DEEL
Tarieven DEEL 2

MAANDELIJKS VOORSCHOT

 

Elke bewoner die lid wordt van zijn of haar eigen buurtcoöperatie, maakt een inschatting van zijn of haar maandelijkse gebruik. Deze Ritanalyse maak je zó. Op basis daarvan wordt door DEEL een maandelijks voorschot berekend, dat je vooraf betaalt aan je buurtcoöperatie. Hiermee kan de buurtcoöperatie de leasemaatschappij vooruit betalen. Aan het eind van elk half jaar, worden de voorschotten die je hebt betaald vergeleken met je daadwerkelijke gebruik en kosten.

Heb je meer gereden dan je inschatte? Dan betaal je iets bij. Heb je minder gereden? Dan krijg je geld terug. Je betaalt alleen voor je daadwerkelijke gebruik. Het werkt in die zin hetzelfde als bij je energierekening.

HOE KRIJGT EEN BUURTCOÖPERATIE KAPITAAL?

 

VOORDEEL T.O.V. JE EIGEN AUTO

PROBEERPERIODE

 

Goede afspraken met een groep buren maken om te autodelen is best ingewikkeld. Denk maar eens aan 1) het vormen van een buurtcoöperatie met een bestuur, 2) de optimale reservering van alle voertuigen (zodat jullie auto’s zo min mogelijk stilstaan), 3) het kiezen van de auto’s (of bakfietsen, Birò’s, Carvers,) 4) scherpe leaseprijzen onderhandelen 5) het verdelen van de kosten.

Het is dus van belang dat je dat allemaal goed regelt!

Met DEEL start je met een Probeerperiode van 6 maanden, waarin je lekker kunt ervaren hoe autodelen in een buurtcoöperatie werkt. In dit halfjaar helpen wij jou en je buren ook op weg om een buurtcoöperatie te worden met een helder stappenplan, begeleiding en de juiste tools & templates. Zo merk je vanzelf dat je niet anders meer wil ;P. 

EEN INTERESSANTE REVIEW OVER DE KOSTEN

 

Hoi, ik ben Joris, en maak sinds februari 2020 gebruik van de Deel auto’s. Ik was altijd erg tevreden met m’n oude Volvo. Ok, onderhoud was soms fors, en afschrijving toch ook wel beetje, en APK, verzekering, wegenbelasting en benzine toch ook wel. Maar ja, ik telde dat nooit elk jaar op, dus zag het ook niet zo.

Toen de motor een beetje begon te ratelen stond ik voor de keus: weer zo’n tweedehands model, of meedoen aan een auto-deel project, waar ik toevallig door een collega op gewezen werd.

Even op de website gekeken, goed filmpje wel. Even concept doorgespit. Oh ja, je deelt met een groep een aantal nieuwe leaseauto’s. Ok, altijd nieuwe bakken, prima, minder zorgen. Maar hoe makkelijk is het gebruik nou echt?