Joris van Soest, blije buur uit de Bomenbuurt DEELt, schreef over DEEL een review waar we erg om moesten lachen. Dus die delen we graag met je! šŸ™‚

Hoi, ik ben Joris, en maak sinds februari 2020 gebruik van de Deel auto’s. Ik was altijd erg tevreden met m’n oude Volvo. Ok, onderhoud was soms fors, en afschrijving toch ook wel beetje, en APK, verzekering, wegenbelasting en benzine toch ook wel. Maar ja, ik telde dat nooit elk jaar op, dus zag het ook niet zo.

Toen de motor een beetje begon te ratelen stond ik voor de keus: weer zo’n tweedehands model, of meedoen aan een auto-deel project, waar ik toevallig door een collega op gewezen werd.

Even op de website gekeken, goed filmpje wel. Even concept doorgespit. Oh ja, je deelt met een groep een aantal nieuwe leaseauto’s. Ok, altijd nieuwe bakken, prima, minder zorgen. Maar hoe makkelijk is het gebruik nou echt? Oh ja, staan verspreid over de buurt, altijd wel een auto dichtbij je. Dat is fijn, want te ver lopen wil ik niet. Hoe gaat het gebruik dan? Oh ja, een slimme app, waar je reserveert, meteen ziet welke auto er vrij is, en je ontgrendeld de auto met die app. Das ook fijn.

Maar wat kosten het me nou? Ah, gewoon een bedrag per maand als voorschot, dat achteraf per maand wordt verrekend met je werkelijke gebruik. Ok, klinkt goed. Maar wat kosten het nou echt per uur? Ah, tussen de 2,5 en 3,5 euro. Mmmm. Wat kostte die oude Volvo me nou ook alweer? Oh ja, inclusief onderhoud, alle andere lasten, benzine zo’n 2.500 tot 3.000 euro per jaar.

Ok, dat valt toch wel mee? Maar ik wil het wel echt met Deel kunnen vergelijken, dus hoeveel reed ik er nou echt in per maand? Wow, maar een paar uur. Misschien 10 tot 15 gemiddeld. Oei. Dat is dan wel een hoog bedrag per uur zeg, zo’n 20 euro per uur.

En wat zit er dan in die 2,5 tot 3,5 euro per uur bij Deel? Oh alles; de lease, de verzekering, de belasting, het onderhoud, de coƶperatie-kosten, de brandstof. Alles. Hey, maar dan heb ik dus altijd een nieuwe auto tot m’n beschikking, en bespaar ik zo’n 1.700 per jaar.

Mag ik hem meenemen op vakantie? Nee, dat niet, ze blijven beschikbaar in de buurt. Maar wel voor een weekje weg. Ah dat is fijn. Laat een auto huren voor een langere periode nou net goedkoper zijn dan voor een paar dagen. Dat kost zo’n 650 euro voor twee weken, en dan jaag ik nog niet eens op goede deals. Dat gaat nog makkelijk uit het geld dat je bespaart, en dan houd je nog veel over.

Maar het gaat niet alleen om geld, trouwens (maar is wel fijn!). Want is er bij Deel wel altijd een auto beschikbaar? Ook daar is het gebruik op berekend. Ik heb tot nu toe nog nooit gehad dat er geen auto beschikbaar was. Ook niet op zaterdag als het regent. Maar als dat wel zo zou zijn, heeft Deel een deal met Greenwheels, en kan je dus met je abonnement ook een Greenwheels pakken. Ook goed geregeld.

Kortom, erg blij tevreden met Deel, en raad dit iedereen aan eigenlijk!