Wat doe je als een vriend of vriendin aan de andere kant van het land een tijd je hulp nodig heeft, maar jij geen zin hebt om voor je stilstaande auto daar te betalen? Dan vraag je aan je buur of hij/zij de auto wil terugrijden. Huh? Ja, zo doen ze dat in een buurtcoöperatie van DEEL. Lees verder en bekijk de vlog van Jeanette en Annemarie uit de Bomenbuurt DEELt.

Bij DEEL helpen we met het opzetten van buurtcoöperaties om te autodelen. Zo bezit je samen met je buren een aantal gloednieuwe leasebakken voor een prikkie en maak je parkeerruimte in je straat voor groen en ander fijns. Maar in de buurtcoöperatie Bomenbuurt DEELt hebben ze naast dit soort voordelen nog iets anders ontdekt: elkaar helpen. 

In de appgroep van de Bomenbuurt krijg je berichten als: “De Up heeft z’n schoonmaakbeurt gehad” of “De Leaf staat op 20% (aan het laden)”. Geen berichten om heel warm van te worden… maar op 22 mei kwam er een heel ander soort appje binnen van de buurtambassadeur:

 

Hartelijk vrijdag! OPROEP! Namens Jeannette: Wie is bereid te helpen?

Jeannette gaat binnenkort mantelzorger zijn voor een zwangere vriendin van haar in Wageningen. Ze is uitgerekend op 8 juni. In totaal zou Jeannette ongeveer 8 dagen rondom die datum bij de vriendin verblijven. En zou graag vervoer hebben naar Wageningen. 

Ze hoopt op DEEL te kunnen bouwen. Dat betekent dat 1 van ons haar daarheen brengt met een DEEL-auto en zelf alleen terugrijdt. Hetzelfde opnieuw aan het eind van haar duty, 8 dagen later. 

Voordeel is dat wij maximale beschikking over onze auto’s houden. En Jeannette betaalt zich  niet blauw aan uren die ze in Wageningen is maar niet rijdt. EN: Degene die wil chaufferen krijgt de rij-uren als gratis uren op zijn of jaar conto bijgeboekt. Zo helpen we elkaar in onze mobiliteit en kostenbesparing. De enige vraag is: komt de baby op tijd? 🙂

 Ik heb mijzelf al opgeworpen als chauffeur. Alleen weet ik niet zeker of ik op de uiteindelijke datum ook echt kán. Het is dus verstandig om een chauffeur B  in de planning te hebben. 

 Groet, Marijn

Nou, chauffeur B was in een mum van tijd gevonden. Chauffeur C en D ook by the way. Dus Jeannette is nu lekker aan het kramen en de Bomenbuurt DEELt heeft al z’n auto’s terug! 😉

 

Wil jij ook bij een buurtcoöperatie of er zelf eentje starten met DEEL?