WAAROM GARAGESTRESS VERLEDEN TIJD IS

WAAROM GARAGESTRESS VERLEDEN TIJD IS

Sommige autodelers weten bij deze titel al waar we het over hebben: je staat met de DEEL-auto in een ondergrondse garage en je kan de auto niet sluiten. Geen paniek: adem in, adem uit, ontdek de volgende tips en loop voortaan fluitend de garage uit.

 

De digitale sleutel

Laten we het simpel houden. Om de auto te openen en te sluiten heb je een sleutel nodig. In ons geval is dat:

1. Een sleutel op ’t internet
De app vraagt “Hé sleutel, doe de deur even open”. En klik, de deur gaat open (of dicht).

2. Jouw telefoon is de sleutel
In dit geval hoeft de app helemaal niet via internet met een sleutel te communiceren maar kan direct met de auto “praten”. 

Je telefoon als sleutel is het prettigst: zo ben je niet afhankelijk van internetverbindingen. 

 

 

Hoe zet je de sleutel op je mobiel?

Om de sleutel op je telefoon te zetten moet hij even “opgehaald” worden. Als je reservering beschikbaar is wordt de sleutel automatisch opgehaald. Dan staat er “Digitale sleutels aanwezig”. 

Het kan voorkomen dat je tijdens je rit de sleutel verliest: dat is niet erg, want zodra je de app opent wordt hij weer “gevonden”. 

 

Huppel die garage uit!

Voordat je de spelonken van een ondergrondse parkeergrot in rijdt is het dus belangrijk om even de app te openen en te controleren of je de sleutel “hebt”. 

Sorry, toch 1 technisch dingetje… Om te praten met de auto gebruikt de sleutel “Bluetooth”. Dat moet dus wel aanstaan op je telefoon.

Nu kan het niet meer misgaan…dus duik in het diepe & rij die parkeergarage in!

 

Download hieronder deze tips als geheugensteuntje voor op je mobiel.

 

 

DE MOOIE DINGEN VAN EEN BUURTCOÖPERATIE

DE MOOIE DINGEN VAN EEN BUURTCOÖPERATIE

Wat doe je als een vriend of vriendin aan de andere kant van het land een tijd je hulp nodig heeft, maar jij geen zin hebt om voor je stilstaande auto daar te betalen? Dan vraag je aan je buur of hij/zij de auto wil terugrijden. Huh? Ja, zo doen ze dat in een buurtcoöperatie van DEEL. Lees verder en bekijk de vlog van Jeanette en Annemarie uit de Bomenbuurt DEELt.

Bij DEEL helpen we met het opzetten van buurtcoöperaties om te autodelen. Zo bezit je samen met je buren een aantal gloednieuwe leasebakken voor een prikkie en maak je parkeerruimte in je straat voor groen en ander fijns. Maar in de buurtcoöperatie Bomenbuurt DEELt hebben ze naast dit soort voordelen nog iets anders ontdekt: elkaar helpen. 

In de appgroep van de Bomenbuurt krijg je berichten als: “De Up heeft z’n schoonmaakbeurt gehad” of “De Leaf staat op 20% (aan het laden)”. Geen berichten om heel warm van te worden… maar op 22 mei kwam er een heel ander soort appje binnen van de buurtambassadeur:

 

Hartelijk vrijdag! OPROEP! Namens Jeannette: Wie is bereid te helpen?

Jeannette gaat binnenkort mantelzorger zijn voor een zwangere vriendin van haar in Wageningen. Ze is uitgerekend op 8 juni. In totaal zou Jeannette ongeveer 8 dagen rondom die datum bij de vriendin verblijven. En zou graag vervoer hebben naar Wageningen. 

Ze hoopt op DEEL te kunnen bouwen. Dat betekent dat 1 van ons haar daarheen brengt met een DEEL-auto en zelf alleen terugrijdt. Hetzelfde opnieuw aan het eind van haar duty, 8 dagen later. 

Voordeel is dat wij maximale beschikking over onze auto’s houden. En Jeannette betaalt zich  niet blauw aan uren die ze in Wageningen is maar niet rijdt. EN: Degene die wil chaufferen krijgt de rij-uren als gratis uren op zijn of jaar conto bijgeboekt. Zo helpen we elkaar in onze mobiliteit en kostenbesparing. De enige vraag is: komt de baby op tijd? 🙂

 Ik heb mijzelf al opgeworpen als chauffeur. Alleen weet ik niet zeker of ik op de uiteindelijke datum ook echt kán. Het is dus verstandig om een chauffeur B  in de planning te hebben. 

 Groet, Marijn

Nou, chauffeur B was in een mum van tijd gevonden. Chauffeur C en D ook by the way. Dus Jeannette is nu lekker aan het kramen en de Bomenbuurt DEELt heeft al z’n auto’s terug! 😉

 

Wil jij ook bij een buurtcoöperatie of er zelf eentje starten met DEEL?