Wat doen DEELers met hun elektrische deelauto’s in de zomer? We vroegen het aan Hans, nét lid van de Heestervalk DEELt, die zijn allereerste ervaring met een elektrische rijden en de gezellige groepsapp heeft opgepend en een foto van zijn stralende Femke maakte.

Zal ik mij eerst maar eens even voorstellen dan. Ik ben Hans, 61 jaar en sinds vorige week gestart met mijn halfjaarlijkse proeftermijn bij DEEL. Ik had nog geen ervaring met elektrisch rijden dus hoppa gelijk maar het diepe in… 

Na een uitstekende introductie door buurtambassadeur Eline Keus, alle benodigde formulieren ingevuld, doorgenomen en m’n eerste betaling gedaan, ging ik op vrijdagmorgen op het geleende vouwfietsje op weg naar de Cederstraat waar de VW e-UP zou staan. Daar aangekomen met de app op mijn telefoon de auto ontgrendeld en nu maar eens even uitzoeken hoe gaat de stekker los. Dat was wel even puzzelen, maar na ondersteuning via de groepsapp is het dan toch gelukt. De vouwfiets in de achterbak gedaan en hoppa op naar huis waar ik de spullenboel ging inladen voor een proef-weekend op een camping in Zeeland. 

Alles paste keuring in het autootje en het elektrisch rijden is een bijzondere en prettige ervaring. Op de snelweg heb ik nog wel even moeten wennen aan het “Lane Control”, een eigenwijs iets wat soms iets anders wil dan ik maar ook dit bleek een prettige ondersteuning bij het autorijden op de snelweg. Je wordt je wel beter bewust om je richtingaanwijzer bij het veranderen van rijstrook wat actiever te gebruiken omdat dan Lane Control heel even wordt uitgezet. Waar ik ook wel aan moet wennen is dat bij elektrisch rijden je slecht of niet hoorbaar bent voor de andere verkeersdeelnemers wat er weer voor zorgt dat je zelf meer allert anticipeert. 

Aangekomen op de camping in Hoek hebben we alles opgezet, zijn een hapje gaan eten en uiteraard de auto bijgeladen en heerlijk ons bedje ingedoken.
Ik kon mij werkelijk niet voorstellen dat er geen USB laadpunt in de auto zou zitten en in alle hoekjes en gaatjes gezocht. Toch maar even (weer) hulp gezocht via de groepsapp en Walter bracht met zijn antwoord de oplossing. Tussen de opklikbare telefoonhouder zit inderdaad het USB oplaadpunt. Op die plek…………, die had ik werkelijk zelfstandig nooit gevonden. 

De volgende dag zijn we eerst de markt gaan bezoeken in IJzendijke die slecht uit 4 kraampjes bestond. Toen zijn we maar even doorgereden naar Axel waar gelukkig een markt was die veel groter was met veel meer kraampjes. In de middag naar mijn zoon in Terneuzen gereden en daar een heerlijke barbeque verzorgd en tijdens dit bezoek de auto weer volgeladen. Bijtijds weer naar de camping in Hoek gereden waar wij ons tentje weer zijn ingekropen want de volgende dag stond een mooie rit langs de kust in de planning met een bezoek aan de schitterende stad Brugge. Ik had alles goed berekend met de werkelijk nog af te leggen kilometers en het aantal te verwachten kilometers volgens de meter in de auto. 

Na in Brugge nog een stadsrondvaart te hebben gedaan in een geweldig restaurant terechtgekomen en daar een werkelijk fantastische Côte De Os te hebben geconsumeerd zijn wij terug gaan rijden naar Nederland. Veel slecht weer gehad met giga regenbuien maar het autootje hield zich uitstekend. 

Steeds dichter bij Den Haag komende bleek het aantal aangegeven kilometers met het werkelijke nog te rijden aantal kilometers toch niet met elkaar overeen te komen waardoor we bij het benzinestations vlak voor de afslag Den Haag-Zuid, toch nog even een kopje koffie moesten nemen en daar de VW e-UP aan de snellader moesten hangen. Dus ook deze nieuwe ervaring hebben we kunnen bijschrijven.

Kort samengevat een uitstekende eerste kennismaking die zeker tot een vervolg gaat leiden en ook de groepsapp zijn nut heeft bewezen! 🙂