Boven deze blog geen nette gelikte foto. Maar gewoon een foto van vrolijke mensen! Mensen zoals jij en ik. Mensen zoals jouw buren.

Deze maand zijn er 2 nieuwe DEEL groepen gestart. In Scheveningen worden de surfplanken massaal op gloednieuwe Meganes gebonden en in Amsterdam zijn de pioniers op het Centrumeiland naast hun woningen ook hun mobiliteit zelf aan het invullen. De sfeer is opperbest in deze druilerige en wat donkere maand. Want juist in deze donkere tijden is het fijn om te weten dat je buren voor je klaar staan en dat je in jouw eigen wijk samen het verschil kan maken. 

OnzeAuto.

We willen graag onze belangrijkste partner in deze blog even flink in het zonnetje zetten. Wij zijn namelijk geen makkelijke partner. We hebben allerlei principes en we willen ons als burgers overal mee bemoeien. Wij hebben niet de budgetten om enorm te investeren in groei en ons op LinkedIn te laten promoten door adviseurs en gemeenten. Wij moeten wijk voor wijk, mens voor mens, werken aan onze visie. Aan een wereld waar we mensen niet altijd benaderen als consumenten die mobiliteit “gebruiken”. Een wereld waarin niet alles in het leven een product is met een financiële transactie. Een wereld waar mensen die het minder breed hebben ook kunnen kiezen voor het delen van voertuigen. Waar mensen worden gestimuleerd om zorg te dragen in plaats van alle zorg uit te besteden. In dit geval de zorg voor de voertuigen en de leefomgeving. 

Onafhankelijk

Met DEEL willen wij mensen leren hoe ze zelf hun eigen mobiliteit vorm kunnen geven en zo onafhankelijk kunnen zijn van partijen die willen dat ze zoveel mogelijk gaan rijden omdat daar het geld mee wordt verdient. 

Kortom, een moeilijke partner zijn we…

Alle voordelen zijn voor jullie!

En het mooie aan die visie is dat het voor onze leden alleen maar voordelen oplevert! In vergelijking tot alle andere aanbieders van voertuigen in de stad is het met jullie eigen coöperatie altijd goedkoper (behalve als jullie alleen maar Porsches willen delen), hebben jullie de voertuigen die jullie zelf hebben uitgekozen en bepaal je met de groep zelf hoe je de kosten verdeelt. En moet je een keer ergens heen gebracht worden omdat je een gebroken voet hebt? Dan durf ik te wedden dat je een buur vindt die jou ophaalt en thuisbrengt. OnzeAuto deelt deze visie en helpt ons deze realiteit te maken. Daarom zijn we zo blij zijn met ze! 

Deze maand hebben we voor de 2 nieuwe groepen een nieuwe app in gebruik genomen. Dit draait als een zonnetje en we krijgen er in de komende periode allerlei mooie opties bij. Heel veel dank aan OnzeAuto voor jullie steun, jullie flexibiliteit en jullie onvermoeibare energie om te blijven bewegen in de dynamische wereld van de deelmobiliteit! 

Gefeliciteerd!

En natuurlijk: DeelCentrum en Scheveningen DEELt gefeliciteerd met jullie coöperatieve start! Wij staan voorlopig (bijna) 24 uur per dag voor jullie klaar om jullie op (de) weg te helpen.