TEST: IS AUTODELEN WAT VOOR JOU?

TEST: IS AUTODELEN WAT VOOR JOU?

Zoveel mensen zoveel wensen. Ook wat autorijden betreft. Sommige mensen hebben een auto echt voor zichzelf nodig omdat ze er praktisch in wonen, anderen kunnen misschien veel beter autodelen. Daarom hebben we een test ontwikkeld, zodat je kunt checken wat voor type jij bent. Misschien komt er wel iets heel anders uit dan jij denkt, dus doe ‘m gauw!

ALGEMENE INFO AVOND

ALGEMENE INFO AVOND

Wist je dat een auto gemiddeld 95% van de tijd stil staat? Zonde van je geld én de ruimte in de straat. Je kunt ook auto’s delen met buren. Ontdek er alles over op onze algemene (online) info avond!

 

Wat kom je te weten op de algemene info avond?

  • Het verschil tussen lenen, huren en delen. Kun je niet wachten? Lees onze blog ‘Delen is niet huren’.
  • Hoe leuk autodelen is.
  • Hoe makkelijk autodelen is.
  • Hoe goedkoop autodelen is.
  • Hoe DEEL werkt.
  • Hoe het eraan toe gaat in de buurtcoöperatie in jouw Haagse wijk.
  • Hoe je zelf een buurtcoöperatie kunt opzetten.

 

Wat is handig om van tevoren te doen?

Onze Ritanalyse invullen. Die is echt heel leuk om te doen. Bekijk ‘m hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar kun je je aanmelden?

Je kunt je hier aanmelden. De eerste is op donderdag 18 maart en start om 20.00 uur!

 

 

Informatiebijeenkomst in de Bomenbuurt op 6 november

Informatiebijeenkomst in de Bomenbuurt op 6 november

Beste buurtgenoot,

Op woensdag 6 november om 20.00u in de Anne & Max in de Fahrenheitstraat vindt de bijeenkomst plaats van buren in de Bomenbuurt die samen verschillende voertuigen willen gaan delen via hun eigen lokale coöperatie.

Een vrijblijvende “probeerperiode” van zes maanden gaat binnenkort van start. Wil je er meer over horen? Je bent welkom 6 november!

Deze week heb je als het goed is een uitnodiging van je buren Yvonne, Robin en Johan in de bus gekregen. Hieronder vind je de tekst nogmaals.

Kom je ook op 6 november? Fijn als je je vooraf even aanmeldt, dankjewel!

Je kunt hier klikken of op de groene knop bovenin om je gegevens in te vullen.

 

Kosten voor mobiliteit verminderen?
Maak kennis met DEEL – Deel auto’s in de Bomenbuurt

Staat jouw auto ook het grootste deel van de tijd ongebruikt in de straat? Heb jij soms meer behoefte aan een bakfiets dan een auto? Fantaseer je wel eens over meer groen in de straat? Of heb je wel eens nagedacht over het delen van een auto? In het westelijk deel van de Bomenbuurt gaat binnenkort een duurzame mobiliteits-coöperatie van start! In “ons” deel van de buurt willen we dat ook gaan doen door elektrische auto’s (en bijvoorbeeld bakfietsen) te gaan delen. 

Wij zijn op zoek naar buurtbewoners die (nieuwe) elektrische auto’s willen delen met hun buren. Er zullen meerdere soorten auto’s, groot en klein, beschikbaar zijn. 

Een auto bezitten is heel prettig en heeft veel voordelen. Hij is er als je hem nodig hebt. Maar als je hem niet nodig hebt, is ‘ie er ook. En hoeveel kost die auto nu eigenlijk? Verzekering, wegenbelasting en afschrijving. Bij elkaar elke maand toch best veel kosten. Een deelauto blijkt in veel gevallen (veel) goedkoper. 

Bovendien maken we de stap naar een elektrische deelauto. Wellicht heb je overwogen een elektrische auto aan te schaffen, maar twijfel je nog over de kosten of het gebruik. Dan is het nu mogelijk om elektrisch te gaan rijden! We krijgen speciale parkeerplekken van de gemeente, dus over laadpalen hoef je je geen zorgen te maken. Er zal keuze zijn uit meerdere auto’s. Het is zelfs mogelijk om het aanbod te verbreden naar een bakfiets, of een e-bike indien daar behoefte aan is. Ook is er korting bedongen bij de leasemaatschappij voor autohuur voor de vakantieperiodes. Kortom: je wordt ontzorgd!

Hoe krijgt DEEL zoiets voor elkaar?
Dankzij de combinatie van leasecontracten en een gebruikerscoöperatie is het mogelijk én voordelig. Het woord ‘coöperatie’ zegt het al: in je eentje lukt het niet. We weten dat we tenminste 15 mensen bij elkaar moeten verzamelen om het tot een succes te maken. 

Is het ook iets voor mij?
Iedereen die wil besparen op autokosten kan meedoen. Of je nu meerdere dagen per week rijdt of maar 3 ritten per maand maakt; iedereen die een auto gebruikt maar hem niet per se wil bezitten is welkom om mee te doen.

Wat kost het dan, zo’n ‘DEEL’-coöperatie?
De keuze van de voertuigen, het aantal leden en het gebruik bepalen de uiteindelijke kosten. De maximumprijzen waar we naar streven zijn: Uren tussen middernacht en 07.00 ‘s ochtends gratis; € 0,23 p/km (kleine auto), € 0,26 p/km (grote auto) en €2,60 per uur voor het grootste voertuig. De meeste voertuigen zijn goedkoper. In deze prijzen zitten alle kosten verwerkt!

Wil je meer weten?
Op deze website vind je al een hoop informatie en antwoorden op vragen.

Informatiebijeenkomst
Samen met DEEL organiseren wij een informatiebijeenkomst over dit initiatief op woensdag 6 november om 20 uur bij Anne&Max, Fahrenheitstraat 472

eNeRGie Festival

Op 21 september vindt in de Bomenbuurt het eNeRGie festival plaats. DEEL zal daar aanwezig zijn met een Nissan Leaf, een Smart Fortwo en een Birò. Hier kunnen jullie deze voertuigen proberen om te ervaren hoe het is om in een elektrisch voertuig te rijden! Tot dan?