Het einde van het jaar nadert. Tijd dus om de balans op te maken. In 2020 is er een hele hoop gebeurd bij DEEL. Veel hoge pieken, en een paar minder hoge. Lees gauw onze 10 belangrijkste momenten. 

1. De eerste buurtcoöperatie werd een feit.

De Haagse Bomenbuurt DEELt ging van een Probeerperiode naar een échte buurtcoöperatie in 2020. Deze leuke mensen waren de eerste groep buren die startten onder DEEL. Zij geloofden volledig in het concept en gíngen ervoor. Eerlijk is eerlijk: dat pionieren was natuurlijk niet zonder slag of stoot, maar daarom zijn we extra trots op deze buurtcoöperatie. Bekijk hier hun buurtpagina.

2. Onze missie ging viral.

Marco te Brömmelstroet is professor Urban Mobility, een influencer in zijn vakgebied en bekend van het boek ‘Het recht van de snelste’. Als híj́ iets post dan weet je wel dat het goed bekeken wordt. En dat gebeurde ook met onze animatie over onze missie: die ging op social de wereld rond en is meer dan 100.000 keer bekeken. Benieuwd waarom? Lees hier onze blog over de kracht van verbeelding.

3. Heestervalk: een samensmelting van buurten.

De Probeerperiode voor de Heestervalk DEELt is gestart. Deze groep bestaat uit de wijken  Heesterbuurt en Valkenboskwartier, die naast elkaar liggen en goed bij elkaar passen. Maurits Schut, de eerste buurtambassadeur van deze buurt én ambassadeur van DEEL, heeft ons hier heel erg bij geholpen. Benieuwd waarom hij deelt?

 4. Goed geoogst in de Vruchtenbuurt.

De Probeerperiode voor de Vruchtenbuurt DEELt begon tegelijkertijd met de Heestervalk. Deze 34 buren waren zó enthousiast over het concept niet huren maar delen, dat ze al eerder een zelfstandige buurtcoöperatie wilden worden (in plaats van de 6 maanden proberen vol te maken). Echt geweldig! Ontdek hier wie ze zijn.

 

5. DEEL werd echt DEEL.

We kregen een nieuwe website en smoel. We zijn herkenbaar geworden voor buren. Heb je toevallig ons hele leuke filmpje al gezien? Bekijk ‘m gauw hieronder (nog een keer)!

 

6. In Rotterdam lééft het.

In de Rotterdamse wijk de Landtong weten ze van DEEL. Daar is een hele leuke club mensen die al heel graag wil autodelen. We hebben keihard gewerkt in de stad van het ‘niet lullen maar poetsen’, maar we zijn daar helaas nog niet met genoeg buren om met 4 elektrische leaseauto’s te starten. Meer weten over de Probeerperiode? Ontdek het hier. 

7. We strijden keihard verder voor de vaste parkeerplek.

Ook is de vaste parkeerplek voor de DEEL auto’s in Den Haag nog steeds niet voor elkaar. Dat heeft te maken met een hoop regelgeving. Maar we hebben een paar geweldige ambassadeurs bij de gemeente die voor ons strijden, zoals beleidsmedewerker Diede Labots en natuurlijk de wethouder Robert van Asten! Heb je onze blog over de 3 doelen van de wethouder van Mobiliteit en Cultuur trouwens al gelezen? Bekijk ‘m hier.

8. We zijn genomineerd én hebben gewonnen.

Op de Dag van de Duurzaamheid (10 oktober) hebben we het groene lintje van Groen Links gekregen! Daar zijn we natuurlijk heel trots op. Lees hier waarom.
Ook zijn we genomineerd voor de Autodeel Award 2020, een initiatief van Natuur & Milieu samen met het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. #trots!

 

9. Een tool waar je wég van bent.

We hebben een nieuwe online Ritanalyse ontwikkeld waarbij je zó weet hoe voordelig je uit bent bij DEEL. (Nog) geen DEELnemer? Deze is ook gewoon leuk om te doen als je schieuwnierig bent!

Test hier de nieuwe Ritanalyse.

 

 

10. De DEELers.

Kijk, we doen het maar voor één ding: voor onze DEELers. Voor al die mensen die samen autodelen willen oppakken, die ruimte op straat willen maken voor mooie dingen, die voordelig en elektrisch willen rijden. Dat zijn er inmiddels meer dan 100 in Den Haag. En de volgende Probeerperiode voor een geweldige Haagse wijk staat alweer op de stoep: Bezuidenhout DEELt start in februari 2021!

Op naar volgend jaar dus! 🥳

 

 

Benieuwd hoe DEEL precies werkt?